Ballet

Lesduur: 60 minuten per week.

Vind je het leuk om op klassieke muziek te dansen en de ballettechnieken onder de knie te krijgen? Dan is ballet wellicht een les voor jou!

Kleuterballet (4-6 jaar):
In deze lessen leer je de basistechniek van het ballet. De leerlingen leren oefeningen aan de balletbarre en vervolgens leren ze het aanhouden van een mooie lichaamshouding, sierlijkheid, evenwicht en muzikaliteit. Ze zullen leuke balletcombinaties aangeleerd krijgen waarbij elk kind zich als een echte balletdanser/ balletdanseres zal voelen. Deze les duurt 45 minuten.

Ballet (6-9 jaar en 12+) :
In deze lessen gaan we verder waar we bij kleuterballet zijn geëindigd. De vertaalslag naar het klassiek wordt steeds meer gemaakt. De vormen van de balletballes wordt steeds duidelijker in deze lessen. De leerlingen krijgen meer oefeningen aan de barre. Er wordt meer van ze verwacht zoals de juiste houding weten vast te houden en dat ze daarmee hun lichaam wat beter leren kennen. Ook hier krijgen ze verschillende oefeningen en dansen om ervoor te zorgen dat ze zich een echte ballerina-ballerino voelen.

Bij de ballet les (6-9 jaar) zal in de les spelenderwijs te werk worden gegaan aan de hand van verschillende thema’s en door gebruik te maken van attributen.

Wil je meedoen met een proefles? Meld je dan snel aan!

Inschrijven

Wat heb je allemaal nodig?

  • Kleding waarin makkelijk bewogen kan worden
  • Neem een flesje water mee, zodat je tussentijds wat kunt drinken

Rooster Doorwerth

Leeftijd
4 -6 jaar
Donderdag
14:45 - 15:30
Leeftijd
6 - 9 jaar
Donderdag
15:30 - 16:30
Leeftijd
9 - 12 jaar
Donderdag
16:30 - 17:30