Marlies Zellmann

Toen ik tien jaar oud was ben ik begonnen met vioolspelen en vanaf het moment dat ik de viool oppakte heb ik hem niet meer losgelaten. Het instrument heeft me meteen gegrepen en al snel wist ik dat ik verder wilde gaan met muziek en dit instrument.

Na het afronden van de masterstudie Muziekwetenschappen aan de universiteit van Amsterdam en na het behalen van mijn conservatoriumdiploma Viool aan de Schumann Akademie, ben ik begonnen als viooldocent en dirigent bij Young Rijnmond Strings van de Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest (RJSO). Hier kunnen kinderen na schooltijd vioolles volgen en krijgen ze een keer in de maand orkestles. Bij het RJSO zet ik mij ook in voor andere projecten als repetitor, coach en begeleider.

Sinds 2018 ben ik ook verbonden aan het Leerorkest Drechtsteden als viooldocent en dirigent. Bij het Leerorkest krijgen kinderen les onder schooltijd en hebben ze de kans om een instrument te leren spelen.

Ik geef privéles aan huis in Nijmegen en leerlingen van alle leeftijden zijn welkom. Bij de Lindenberg in Nijmegen wordt ik regelmatig gevraagd om in te vallen als viooldocent. Naast het lesgeven vind ik het leuk om mee te spelen met verschillende projectorkesten ensembles om mijzelf te blijven ontwikkelen en ook omdat samenspelen zo leuk is om te doen.

Mijn doel als docent is om ten eerste de goede technieken aan te leren en ten tweede om de leerling plezier te laten hebben in het musiceren het leren bespelen van het instrument en de ontwikkeling van de eigen muzikaliteit. Hierbij ben ik altijd op zoek naar nieuwe methodes, technieken om het zo uitdagend en leuk mogelijk te maken voor de leerling.