Maurits Willemsen

Hallo, ik ben Maurits Willemsen, 30 jaar en kom uit het mooie Vierhouten. Hier geniet ik vooral van de vele eekhoorns die hier rond rennen en springen. Daar gaan we dus zeker over zingen ;) Ik ben trombonist en muziekdocent. Als trombonist richt ik mij vooral op muziek uit de renaissance (15e -17e eeuw). Met ons ensemble, het Geistliches Consort, spelen we muziek uit dit tijdperk. Wat mij hierin vooral aanspreekt is het muzikaal uitbeelden van (Bijbel)teksten op zo’n manier dat het ‘affect’ heeft op de luisteraar.


Van jongs af aan geniet erg ik van muziek. Toen ik op een gegeven moment de hele dag door trombone aan het spelen was vroeg iemand aan mij of het conservatorium niet iets voor mij was. In de tijd daarna heb ik aan de conservatoria van Zwolle en Utrecht resp. de bachelors Klassiek Trombone en Barok Trombone gestudeerd.
Sinds 2015 kom ik op scholen en BSO’s om kinderen te enthousiasmeren met en voor muziek. Ik ben zeer gedreven om op een aanstekelijke manier kwalitatief goed muziekonderwijs te geven aan kinderen. Daarom ben ik in 2018 de opleiding Docent muziek op Maat gaan volgen.
Na deze opleiding te hebben afgerond heb ik in 2020 de cursus Muziek als Vak gevolgd. Muziek maken met kwaliteit en plezier zijn in deze cursus de uitgangspunten. Hier heb ik veel inspiratie opgedaan om van de muzieklessen een geweldige belevenis te maken en ondertussen ook de kinderen muzikaal te vormen.


Ik ga bij Ritmiek muziekles en geven aan jonge kinderen. Ook kan ik ingezet worden om leerkrachten te coachen in het geven van het vak muziek. Daarnaast hoop ik ook als trombonedocent aan de slag te gaan bij Ritmiek.