Akoestische gitaar

De Akoestische gitaar is er in twee uitvoeringen: de Spaanse of klassieke gitaar, met nylon snaren en de staalsnarige snaren.
De Spaanse gitaar is ook in kleinere uitvoeringen te krijgen en daardoor het meest geschikt voor beginnende jonge leerlingen.
De staalsnarige gitaar wordt meestal gebruikt om popmuziek mee te spelen. Hij is groter dan de Spaanse gitaar en dus minder geschikt voor jonge leerlingen. Je kan op een kleine (3/4) gitaar al beginnen vanaf 6 jaar. Je kunt op deze gitaar allerlei stijlen spelen, van klassiek tot pop.

Ook nieuwsgierig naar gitaarles? Schrijf je snel in voor je proefles, om te ervaren hoe het is.

Onze Gitaardocenten:
Gitaarles krijg je van onze ervaren gitaardocenten die een gedegen opleiding hebben gedaan en / of veel podiumervaring hebben opgedaan met de gitaar en elektrische gitaar. Al onze docenten beschikken over ruime didactische vaardigheden, en over de capaciteit om de les op iedere individuele leerling te laten aansluiten.

Oefenen:
Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen, oefening baart immers kunst. Wij adviseren om te oefenen liefst op een vast tijdstip, zodat je een dagelijkse routine opbouwt. Daardoor zul je zien dat je sneller vooruit gaat en worden de muzieklessen nog leuker.

Resultaat:
In een korte tijd bouw je een repertoire aan liedjes op die je kunt spelen. Daarmee kun je solo spelen, of in een kleine bezetting, of met anderen samen in een band. Ieder jaar zijn er voorspeelavonden waar alle leerlingen aan meedoen.

Praktische Informatie Gitaarles:
Je hebt een gitaar nodig en een aantal handige accessoires zoals een stemapparaat, een setje reservesnaren, een gitaarstandaard en een muzieklessenaar. Vraag je docent om advies voor je iets gaat aanschaffen.

Enthousiast over onze gitaarles bij Ritmiek Dans en Muziek? Je kunt gedurende het hele jaar instromen in de lessen die wij laten aansluiten op jouw niveau. Speelde je het instrument nog nooit of heb je daar vanuit het verleden al wat ervaring mee? In de beide gevallen gaan we graag met je aan de slag. Volg iedere week een les van 30 minuten, eens in de 14 dagen gedurende 45 minuten of in een ander ritme dat jij prettig vindt.

Tip:
Geen eigen gitaar? De instrumenten zijn te huur bij ons, om daar op een voordelige manier gebruik van te maken.

Wil je meedoen? Schrijf je dan hier in.

Inschrijven

Rooster Doorwerth

Dinsdag
Donderdag
  • Pop-up plein
  • Adres: Grasveld naast: Schubertplein 8
  • Postcode en Stad: 6865 EM Doorwerth