Basgitaar

De basgitaar vormt samen met de drums het fundament van een band en zijn het belangrijkste deel van de ritmesectie, maar je kunt er ook op soleren, als je goed genoeg bent. Als je begint met basgitaar spelen ben je meestal wat ouder en heb je eerst gewoon gitaar gespeeld, maar je kunt ook meteen met basgitaar beginnen en ook op wat jongere leeftijd, want er bestaan ook kleine basgitaren.

De basgitaar werkt op dezelfde manier als de elektrische gitaar, dus met elementen die de trillingen van de snaren oppikken en het geluid dat uit een versterker komt. De meeste bassen zijn massief, hoewel er ook akoestische basgitaren zijn met een klankkast.

De basgitaar heeft veel dikkere snaren waardoor deze een octaaf (8 tonen) lager klinkt dan een elektrische gitaar en meestal vier snaren die hetzelfde klinken, maar dan lager, als de bovenste vier snaren van een elektrische gitaar. Er zijn ook basgitaren met vijf of zes snaren, waardoor je nog lager of hoger kunt spelen. Het aanslaan van de snaren kun je doen met je vingers of met een plectrum.

Op een elektrische basgitaar kun je heel veel muziekstijlen spelen, zoals blues, rock, pop, reggae, ska, soul, jazz en funk. De basgitaar heeft bijna altijd een begeleidende rol. Als solo-instrument is het minder geschikt.

Ook nieuwsgierig naar gitaarles? Schrijf je snel in voor je proefles, om te ervaren hoe het is.

Onze basgitaardocenten:
Basgitaar les krijg je van onze ervaren gitaardocenten die een gedegen opleiding hebben gedaan en / of veel podiumervaring hebben opgedaan met de gitaar. Al onze docenten beschikken over ruime didactische vaardigheden, en over de capaciteit om de les op iedere individuele leerling te laten aansluiten.

Oefenen:
Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen, oefening baart immers kunst. Wij adviseren om te oefenen liefst op een vast tijdstip, zodat je een dagelijkse routine opbouwt. Daardoor zul je zien dat je sneller vooruit gaat en worden de muzieklessen nog leuker.

Resultaat:
In een korte tijd bouw je een repertoire aan liedjes op die je kunt spelen. Daarmee kun je solo spelen, of in een kleine bezetting, of met anderen samen in een band. Ieder jaar zijn er voorspeel avonden waar alle leerlingen aan meedoen.

Praktische Informatie Gitaarles:
Je hebt een basgitaar nodig en een aantal handige accessoires zoals een stemapparaat, een setje reservesnaren, een gitaarstandaard en een muzieklessenaar. Vraag je docent om advies voor je iets gaat aanschaffen.

Enthousiast over onze basgitaar les bij Ritmiek Dans en Muziek? Je kunt gedurende het hele jaar instromen in de lessen die wij laten aansluiten op jouw niveau. Speelde je het instrument nog nooit of heb je daar vanuit het verleden al wat ervaring mee? In de beide gevallen gaan we graag met je aan de slag. Volg iedere week een les van 30 minuten, eens in de 14 dagen gedurende 45 minuten of in een ander ritme dat jij prettig vindt.

Tip:
Geen eigen basgitaar? U kunt de basgitaar huren bij ons.

Wil je meedoen? Schrijf je dan hier in.

Inschrijven

Rooster Doorwerth

Donderdag
  • Ritmiek Dans en Muziek (hoofdlocatie gemeente Renkum)
  • Adres: Cardanuslaan 21A
  • Postcode en Stad: 6865 HJ Doorwerth