Elektrische gitaar

De Electrische gitaar is een gitaar zonder klankkast, het geluid komt via de versterker. De elektrische gitaar is bijzonder geschikt voor het spelen in een bandje zoals bijvoorbeeld: MR Weazley of A Milli bands waar onze docenten in spelen.

Met de elektrische gitaar kun je alle kanten op. Je kunt er akkoorden op spelen en ritmische partijen op maken om de drums en de bas te ondersteunen. Natuurlijk kun je ook als solist een belangrijke rol spelen in een band.
Op een elektrische gitaar kun je heel veel muziekstijlen spelen, zoals blues, rock, pop, reggae, ska, soul, jazz en funk.

Onze Gitaardocenten:
Gitaarles krijg je van onze ervaren gitaardocenten die een gedegen opleiding hebben gedaan en / of veel podiumervaring hebben opgedaan met de gitaar. Al onze docenten beschikken over ruime didactische vaardigheden, en over de capaciteit om de les op iedere individuele leerling te laten aansluiten.

Oefenen:
Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen, oefening baart immers kunst. Wij adviseren om te oefenen liefst op een vast tijdstip, zodat je een dagelijkse routine opbouwt. Daardoor zul je zien dat je sneller vooruit gaat en worden de muzieklessen nog leuker.

Resultaat:
In een korte tijd bouw je een repertoire aan liedjes op die je kunt spelen. Daarmee kun je solo spelen, of in een kleine bezetting, of met anderen samen in een band. Ieder jaar zijn er voorspeelavonden waar alle leerlingen aan meedoen.

Praktische Informatie Gitaarles:
Je hebt een elektrische gitaar nodig en een aantal handige accessoires zoals een stemapparaat, een setje reservesnaren, een gitaarstandaard en een muzieklessenaar. Vraag je docent om advies voor je iets gaat aanschaffen.

Enthousiast over onze gitaarles bij Ritmiek Dans en Muziek? Je kunt gedurende het hele jaar instromen in de lessen die wij laten aansluiten op jouw niveau. Speelde je het instrument nog nooit of heb je daar vanuit het verleden al wat ervaring mee? In de beide gevallen gaan we graag met je aan de slag. Volg iedere week een les van 30 minuten, eens in de 14 dagen gedurende 45 minuten of in een ander ritme dat jij prettig vindt.

Tip:
Geen eigen gitaar? De instrumenten zijn te huur bij ons.

Wil je meedoen met een proefles? Meld je dan snel aan!

Inschrijven