Piano

De piano is een veelzijdig instrument waarop je veel muzikale stijlen kan spelen (zoals pop, rock, jazz, blues, latin) en waarop je al snel resultaten kan bereiken. Het is een slag-, toets- en snaarinstrument ineen. Keyboardles kan ook, maar de lessen worden gegeven op de piano. Thuis kan op een keyboard verder worden geoefend. Wij raden echter aan om ook te oefenen met een piano. Een piano heeft verzwaarde toetsen.

Een piano kan in zijn eentje klinken als een heel orkest. Je speelt de melodie, het ritme en ook de begeleiding, de akkoorden en de bas. Je kunt als solist piano spelen, meespelen in een band of een zanger. Krijg je op de piano les, dan kan dat in alle mogelijke muziekstijlen, zoals klassiek, modern, popmuziek, jazz en wereldmuziek. Je kunt ook kiezen voor een digitale piano.

Ook nieuwsgierig naar pianoles? Schrijf je snel in voor je proefles, om te ervaren hoe het is.

Onze Pianodocenten:
Pianoles krijg je van onze ervaren pianodocenten die een gedegen opleiding hebben gedaan en / of veel podiumervaring hebben opgedaan met de piano / toetsen. Al onze docenten beschikken over ruime didactische vaardigheden, en over de capaciteit om de les op iedere individuele leerling te laten aansluiten.

Oefenen:
Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen, oefening baart immers kunst. Wij adviseren om te oefenen liefst op een vast tijdstip, zodat je een dagelijkse routine opbouwt. Daardoor zul je zien dat je sneller vooruit gaat en worden de muzieklessen nog leuker.

Resultaat:
In een korte tijd bouw je een repertoire aan liedjes op die je kunt spelen. Daarmee kun je solo spelen, of in een kleine bezetting, of met anderen samen in een band. Ieder jaar zijn er voorspeelavonden waar alle leerlingen aan meedoen.

Praktische Informatie Pianoles:
Je hebt een piano nodig of minimaal een keyboard. Mocht het thuis niet mogelijk zijn om akoestische piano te spelen kun je er voor kiezen om elektronisch te gaan spelen. Dit heeft niet onze voorkeur maar als het niet anders kan is het een alternatief. Vraag je docent om advies voor je iets gaat aanschaffen.

Enthousiast over onze pianoles bij Ritmiek Dans en Muziek? Je kunt gedurende het hele jaar instromen in de lessen die wij laten aansluiten op jouw niveau. Speelde je het instrument nog nooit of heb je daar vanuit het verleden al wat ervaring mee? In de beide gevallen gaan we graag met je aan de slag. Volg iedere week een les van 30 minuten, eens in de 14 dagen gedurende 45 minuten of in een ander ritme dat jij prettig vindt.

Tip:
Geen eigen piano? De instrumenten zijn te huur bij ons.

Wil je meedoen met een proefles? Meld je dan snel aan!

Inschrijven

Rooster Oosterbeek

Woensdag
11:30 - 17:45
Vrijdag
14:05 - 17:15