Viool

De viool is een van de belangrijkste instrumenten in een orkest. Het is niet het makkelijkste instrument om te leren spelen. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al vioolles volgen. Ook jongeren en volwassenen zijn welkom.

De mogelijkheden met een Viool zijn heel divers van (beter) leren begeleiden tot (beter) leren soleren, van bladmuziek tot het spelen op basis van akkoorden, spelen in verschillende bezettingen, jezelf opnemen, je optreden voorbereiden, je eigen geluid en stijl ontwikkelen, etc. Dit kan op basis van individuele lessen en/of groepslessen.

De vioollessen typeren zich door oefeningen op de viool, losse oefeningen met de strijkstok en muzikale werkvormen. Het aanleren van de noten gaat samen met het leren van de namen van de snaren en het plaatsen van de vingers daarop. Tevens wordt aandacht gegeven aan ritme- en gehoorvorming en aan de verschillende toonsoorten.

Ook nieuwsgierig naar vioolles? Schrijf je snel in voor je proefles, om te ervaren hoe het is.

Onze Viooldocenten:
Vioolles krijg je van onze ervaren viooldocenten die een gedegen opleiding hebben gedaan en / of veel podiumervaring hebben opgedaan met de Viool. Al onze docenten beschikken over ruime didactische vaardigheden, en over de capaciteit om de les op iedere individuele leerling te laten aansluiten.

Oefenen:
Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen, oefening baart immers kunst. Wij adviseren om te oefenen liefst op een vast tijdstip, zodat je een dagelijkse routine opbouwt. Daardoor zul je zien dat je sneller vooruit gaat en worden de muzieklessen nog leuker.

Resultaat:
In een korte tijd bouw je een repertoire aan liedjes op die je kunt spelen. Daarmee kun je solo spelen, of in een kleine bezetting, of met anderen samen in een band. Ieder jaar zijn er voorspeelavonden waar alle leerlingen aan meedoen.

Praktische Informatie Vioolles:
Je hebt een viool nodig en een muzieklessenaar. Vraag je docent om advies voor je iets gaat aanschaffen.

Enthousiast over onze vioolles bij Ritmiek Dans en Muziek? Je kunt gedurende het hele jaar instromen in de lessen die wij laten aansluiten op jouw niveau. Speelde je het instrument nog nooit of heb je daar vanuit het verleden al wat ervaring mee? In de beide gevallen gaan we graag met je aan de slag. Volg iedere week een les van 30 minuten, eens in de 14 dagen gedurende 45 minuten of in een ander ritme dat jij prettig vindt.

Tip:
Geen eigen viool? De viool is te huur bij ons.

Wil je meedoen? Schrijf je dan hier in.

Inschrijven

Rooster Doorwerth

Vrijdag
  • Ritmiek Dans en Muziek (hoofdlocatie gemeente Renkum)
  • Adres: Cardanuslaan 21A
  • Postcode en Stad: 6865 HJ Doorwerth