Zang

De zanglessen bij Ritmiek Dans en Muziek stemmen we helemaal op jou af. We kijken en luisteren aandachtig naar je, spelen in op je behoeften en passen ons lesprogramma daar op aan. We besteden zowel aandacht aan zangtechniek als aan interpretatie en presentatie en hoe ga je om met zenuwen voor een optreden?

Zang kan in veel verschilde stijlen zoals: Pop, Jazz, Nederlands, en/of Musical. Het nummer mag je natuurlijk zelf uitkiezen, of door ons samen. Of het nu Billie Holliday, Bob Dylan, Lady Gaga, Adele, of ‘Wicked’ is, niks is te gek om te zingen!

In de zanglessen werken we o.a. aan:
- Zangtechniek, zoals bijvoorbeeld houding, ademhaling of ademsteun. Zo leer je je stem op de meest effectieve manier te gebruiken. Termen als twang, belten, nasaliteit, falset, modaal komen zoal voorbij.
- Liedinterpretatie. Waar gaat het nummer over en hoe breng je het verhaal of de emotie over?


Ook nieuwsgierig naar zangles? Schrijf je snel in voor je proefles, om te ervaren hoe het is.

Onze Zangdocenten:
Zangles krijg je van onze ervaren zangdocenten die een gedegen opleiding hebben gedaan en / of veel podiumervaring hebben opgedaan met de zang. Al onze docenten beschikken over ruime didactische vaardigheden, en over de capaciteit om de les op iedere individuele leerling te laten aansluiten.

Oefenen:
Wij raden aan om iedere dag zo’n 20 minuten te oefenen, oefening baart immers kunst. Wij adviseren om te oefenen liefst op een vast tijdstip, zodat je een dagelijkse routine opbouwt. Daardoor zul je zien dat je sneller vooruit gaat en worden de muzieklessen nog leuker.

Resultaat:
In een korte tijd bouw je een repertoire aan liedjes op die je kunt zingen. Daarmee kun je solo optreden, of in een kleine bezetting, of met anderen samen in een band. Ieder jaar zijn er voorspeelavonden waar alle leerlingen aan meedoen.

Praktische Informatie Zangles:
Je hebt eigenlijk alleen je stem nodig om zangles te kunnen volgen.

Enthousiast over onze zangles bij Ritmiek Dans en Muziek? Je kunt gedurende het hele jaar instromen in de lessen die wij laten aansluiten op jouw niveau. Speelde je het instrument nog nooit of heb je daar vanuit het verleden al wat ervaring mee? In de beide gevallen gaan we graag met je aan de slag. Volg iedere week een les van 30 minuten, eens in de 14 dagen gedurende 45 minuten of in een ander ritme dat jij prettig vindt.


Wil je meedoen met een proefles? Meld je dan snel aan!

Inschrijven