RSF

RSF staat voor Ritmiek Speci Family.

Ritmiek wilt een familie vormen voor een speciale doelgroep: voor alle mensen waarbij regulieren lessen volgen niet vanzelfsprekend is. Daarnaast is Speci, uitgesproken in het Engels: SPACY, wat betekend ruim of ruimte. Wij bieden de leden van de RSF, binnen de muziek- en danswereld, de ruimte om hun talenten te exploreren en te ontwikkelen om deze vervolgens te laten zien en horen aan de wereld om ons heen.

 

Ritmiek wilt deze prachtige groepen een podium bieden om hun talenten te laten zien aan de wereld om ons heen. Ritmiek is ervan overtuigd dat deze talenten gezien moeten worden, maar wilt hiermee ook bereiken dat er meer verbinding komt, waardoor wij een kleine stap willen slaan in de richting van een inclusieve samenleving.

 

RSD

De Ritmiek Speci Dance. Deze lessen zijn speciaal voor mensen met een beperking, voor jong en oud. In deze lessen gaat het vooral om plezier maken en om je gevoel en emoties helemaal los te laten in de dans én terwijl we dat doen werken we ook nog aan jouw danstechniek.

 

Er worden zowel groeps- als individuele lessen aangeboden.

Voor de dansgroepen wordt je tot 13 jaar ingedeeld in leeftijdsgroepen: 4-6 jaar en 6 tot 12 jaar. Na je 13e levensjaar word je ingedeeld op niveau. Dit doen wij zodat wij de lessen kunnen vormgeven, naar wat voor de groep passend is.

 

Alle lessen duren 1,5 uur zodat er ruimte is om te vertellen over jouw dag, dat we elkaar leren kennen én dat er verbinding ontstaat tussen alle leden van jouw groep. Maar natuurlijk ook zodat we ruim de tijd hebben om te dansen, rust te nemen, maar ook om jouw talenten te verkennen en verder te ontwikkelen.

 

RSO

De Ritmiek Speci Orkest, een orkest speciaal voor mensen met een beperking, voor jong en oud. Samen met veel anderen leden vorm je samen het orkest. Met de hele groep werken we toe naar een harmonieus muziekspel.

 

Alle orkest bijeenkomsten duren 1,5 uur zodat er ruimte is om te vertellen over jouw dag, dat we elkaar leren kennen én dat er verbinding ontstaat tussen alle leden van het orkest. Maar natuurlijk ook zodat we ruim de tijd hebben om muziek te maken, rust te nemen, maar ook om jouw talenten te verkennen en verder te ontwikkelen.

 

Natuurlijk kun je ook individuele muziek lessen volgen.

 

RSB

De Ritmiek Speci Band, voor de leden van het RSO die grootse ambities hebben en altijd al een band wilde vormen. Met elkaar gaan wij onze eigen muziek maken én natuurlijk laten zien aan de wereld.

 

Alle band bijeenkomsten duren 1,5 uur zodat er ruimte is om te vertellen over jouw dag, dat we elkaar leren kennen én dat er verbinding ontstaat tussen alle leden van het orkest. Maar natuurlijk ook zodat we ruim de tijd hebben om muziek te maken, rust te nemen, maar ook om jouw talenten te verkennen en verder te ontwikkelen.

 

RI

Ritmiek Inclusie, bij deze inclusielessen voor zowel muziek als dans, is iedereen welkom. Mensen met beperking, zonder beperking, jong of oud, het maakt allemaal niets uit. In deze lessen gaat het om het creëren van een dans of muziekstuk, samen. Ieder mens brengt iets unieks en in deze groepen gaan we opzoek naar wat jou uniek, wat we van elkaars talenten kunnen leren én hoe we dit samen kunnen brengen in dans of muziek.

 

Deze lessen worden ook gebruikt om de technieken van dans of muziek, afhankelijk van welke les je volgt, verder te ontwikkelen. Vanuit deze lessen is doorstroom naar reguliere en/of RS-lessen ook mogelijk. Het gaat erom dat het passend is bij jou als persoon.